BUFSAD ve Photo&Camp Club Hakkında

Bursa, fotoğrafçılık ve kampçılık için mükemmel bir coğrafyaya sahip. Hemen kuzeyinde Marmara Denizi ve güneyinde ise Türkiye‘nin en önemli kayak merkezini de barındıran Uludağ yer almakta.

Ayrıca Bursa‘yı değerli kılan bir diğer özelliği de şüphesiz tarihi: Osmanlı‘nın doğuşuna tanık olan Bursa‘da Osmanlı‘dan kalan birbirinden değerli eserleri bulabiliyorsunuz.

Böylesine zengin bir coğrafyada ve tarihin beşiğinde insanın çevresindeki güzelliklere kayıtsız kalması beklenemez. Hal böyle olunca Bursa‘da yaşayan birçok insan, bu güzel coğrafyayı hissetmek için kampçılık; bu güzellikleri kayıt altına için fotoğrafçılık yapıyor.

Gülistan Erdoğan ve Selim Çoruh‘un öncülüğünde oluşturulan Photo&Camp Club da fotoğrafçılık ve kampçılık meraklılarını bir araya toplamayı amaçlıyor. Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) bünyesinde, bu amaç çerçevesinde birçok ulusal ve uluslararası geziye imza atılmış. Bugüne kadar yapılmış olan gezilerden yansıyan birbirinden güzel fotoğraflar düzenlenen sergi ve gösteriler aracılığıyla fotoğraf severlerle buluşturulmuş.

Bursa‘da kurulmuş olan Photo&Camp Club‘ın ayrıca bir de Facebook Grubu da bulunmakta. Facebook grubuna üye olarak etkinlikler hakkında detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Ayrıca grup kurucuları olan Gülistan Hanım ya da Selim Bey ile iletişim kurabilir ve etkinliklere katılabilirsiniz.
Photo&Camp Club amaç, kapsam ve çalışmalarını şu şekilde tanımlıyor: “Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) bünyesinde kurulmuş olan Photo&Camp Club, doğayı ve doğadaki herşeyi seven, korumayı ilke edinen herkesin katılabileceği kamplar düzenler. Ayrıca Photo&Camp Club, Türkiye‘nin değişik yörelerinde yapılan kamplı fotoğraf yarışmalarına katılımları organize eder. Photo&Camp Club, fotoğraf çekmeyi ve/veya kampçılığı seven herkese açıktır.”

BUFSAD ve Photo Camp Club bünyesinde yapılan çalışmalar beni oldukça etkiledi. Özellikle İnternet Gazeteciliği Atölyesi‘nde tanışma fırsatı bulduğum, Huriye Bilişik‘in davetiyle katıldığım Photo&Camp Clup Kastamonu Fotoğraf Sergisi‘nden sonra BUFSAD ve Photo&Camp Club tarafından düzenlenen etkinliklerde yer almaya karar verdim. Etkinliklerde edineceğim deneyimlerimi yine bu satırlarda paylaşacağım, bekleyin!

Takip edin!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir