Uğur Mumcu ve Gazetecilik

Bugün, 24 Ocak 2012.  Bugün, Uğur Mumcu’nun katledilişinin 19. yıldönümü. Bugün benim için, Türkiye için önemli ve bir o kadar da hüzünlü birgün!..

Uğur Mumcu’yu o hayattayken tanıma, okuma şansım olmadı. 24 Ocak 1993 tarihinde o evinin önünde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybettiğinde ben henüz dört beş yaşlarında bir çocuktum. Ancak yıllar çabuk geçti ve onun yazdıklarını, onun hakkında yazılanları okudukça tanımaya, örnek almaya başladım Uğur Mumcu’yu…

Benim gazeteci olmamda, medyaya yönelmemde önümde duran Uğur Mumcu modeli oldukça etkili oldu. Sevgi Özel’in kaleme aldığı “Uğur Olsun! Bir Devrimcinin Öyküsü” adlı kitabı bir solukta okuyup bitirdiğim gün “Tamam” dedim, “Ben bir gazeteci olacağım, ben Uğur Mumcu gibi bir gazeteci olacağım!..

Bugün 24 Ocak 2012. Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden tam 19 yıl geçti. Ben 24 yaşında, henüz yolun başında genç bir gazeteciyim.

Türkiye Uğur’suz bir 19 yılı geride bırakırken, ben de kendime söz verdiğim gibi bir gazeteci olmayı başardım anlayacağınız.

Ancak şimdi önümde daha zor bir yol var: Türkiye’de gazeteci olmak ne kadar kolaysa, Uğur Mumcu gibi bir gazeteci olmak da o kadar zor!.. Ancak bu bir tercih meselesi değil, aksini yapamamak…

Takip edin!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir