2013’e Az Bir Süre Kala Radikal Kararlar Almak Üzerine

Yeni bir yıla girmemize şunun şurasında bir aydan az süre kaldı. 2013, artık ben geliyorum diyor.

Yeni yıl yaklaşırken ben de 2012’de yaptıklarımı, yapamadıklarımı gözden geçiriyorum. Tabiri caizse, her yıl sonunda olduğu gibi geride kalan 365 günün bilançosunu çıkartıyorum.

Şimdi düşününce 2012’nin benim için güzel bir yıl olduğunu söyleyebilirim. Uluslararsı İlişkiler ile Medya ve İletişim öğrenimi sonrasında başladığım gazetecilik serüvenim yolunda görünüyor. Ulusal yayın yapan bir televizyonun dış haber editörlüğünü yapıyorum. Geride kalan bir yıla bakınca, bu işte artık daha iyi olduğumu görebiliyorum. Yani mesleki açıdan iyi bir yıl oldu 2012.

Öte yandan 2012’de Dünya Hali adlı bir televizyon programım oldu. Olay TV ekranlarında uzman konuklarla dünyada  yaşanan son gelişmeleri ele aldık. Geçen zaman, programda dile getirdiğimiz öngörülerin doğru olduğunu gösterdi. Üzülerek de olsa biz haklı çıktık.

2012’de unutamayacağım mutluluklardan birisi de “İnternet Gazeteciliği ve Blog Yazarlığı” adlı kitabım için sözleşme imzalamak oldu. Kitabımı basmak isteyen Sistem Yayıncılık’la 2013’de basım yapılması için anlaştık. Büyük bir aksilik çıkmazsa 2013’de Okan Yüksel imzalı bir kitap tüm kitapçılarda yerini alacak.

İlk olarak 2005 yılında yazdığım bir yazı için ödül almıştım. 2011’e kadar buna beş ödül daha ekledim ve 2012 de ödül kazandığım bir yıl oldu.  NTV sponsorluğunda düzenlenen Turkcell Blog Öldülleri’nde Politik Akademi’yi Türkiye’nin en iyi ikinci haber gündem blogu yaptık. Tabii burada ödülü Politik Akademi koordinatörü olan arkadaşlarımla birlikte aldım.

Ayrıca öğrenim hayatımda da iyi gelişmeler oldu. ALES, dil sınavı ve mülakatların ardından Uludağ Üniversitesi Uluslararsı İlişkiler bölümünde yüksek lisansa başladım. Amacım Medya ve Uluslararsı İlişkileri de içine alacak bir tez yazmak ve belki de bunu kitap olarak yayınlamak.

Yüksek lisans hayatımda çok şeyi değiştirdi. Örneğin şu an Erasmus’la Avrupa’daki bir üniversiteye gidip öğrenimimi orada sürdürme şansım var. 2013 bu noktada önemli olacak benim için. Aklımın bir köşesinde radikal bir karar alıp, işimden istifa etmek ve Avrupa’ya gitmek gibi bir düşünce var. Bu noktada önerilerinize ihtiyacım var, eğer bu kararı alamazsam pişman olur muyum? Ne dersiniz?

Takip edin!

8 thoughts on “2013’e Az Bir Süre Kala Radikal Kararlar Almak Üzerine

  1. Okancığım, öncelikle başarılarının devamını diliyorum. 10 yıl sonra da gelsen Türkiye’de değişen bir şey olmadığını göreceksin. Böyle bir olanağı kaçırma derim. 10 yıl sonra belki senin değiştiebileceklerin olacak.

    1. Bu yorumu sizden almak beni çok mutlu etti. Mutlaka dikkate alacağım. Örnek bir insan, örnek bir öğretmen olarak öğrenim hayatıma değer kattınız. Saygılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir