Sızıntı: “Wikileaks’te Ünlü Türkler”

Aylardır iş yoğunluğundan kitap okuma fırsatım olmuyordu ancak bunu bahane edip kitapları hayatımdan çıkartmak gibi bir hata da yapmadım. Günümün yaklaşık üç saati yolda geçtiği için, bu süreyi kitap okuyarak değerlendirmeye karar verdim.

Yolda okuduğum ilk kitap Oda Tv’nin değerli emekçileri Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun kaleme aldıkları  “Sızıntı: Wikileaks’te Ünlü Türkler” oldu.

Kitabın hemen başında “Gizlenen gerçeklerle yüzleşmeye hazır mısınız?” diye soran iki yazar, okuyucularını Türkiye’nin yakın geçmişine doğru bir yolculuğa çıkartıyor.

Kitabı okurken, Türkiye’deki cemaat yapılanmasını ve bunun Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yansımalarını, Ergenekon ve Balyoz gibi davaların arka planında nelerin yaşandığında dair çarpıcı tespitlerle karşılaşıyorsunuz. Elbette bu kadarla da sınırlı kalmıyor kitap, ilerleyen bölümlerde tüm şu soruların cevaplarını buluyorsunuz:

– İsviçre’deki gizli hesaplar meselesi hakkında neler konuşuldu?
– PKK’ya af ABD tarafından nasıl planlandı?
– Erdoğan-Gül çekişmesi kriptolara nasıl yansıdı?
– Bülent Arınç TSK’yı ABD Büyükelçisi’ne nasıl ve neden şikâyet etti?
– ABD AKP’li bakanları nasıl fişledi?
– ABD’nin nükleer silahları Türkiye’de mi?
– Hangi Ergenekon gözaltıları Amerikalılara önceden haber verildi?

Kitapta bu soruların ve daha fazlasının yanıtı Wikileaks belgelerinin ışığında okuyucuya sunuluyor. “Sızıntı: Wikileaks’te Ünlü Türkler”  ülkemizde yaşanan ‘soğuk savaşı’ daha iyi anlamak, Türkiye’de işlerin nasıl yürütüldüğünü görmek adına oldukça önemli bir kaynak niteliğinde. Özellikle gazetecilerin ve daha güzel bir Türkiye’de yaşama davası olanların bu kitabı okumasını öneririm.

Okan Yüksel
Takip edin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir